09 грудня 2019

Дев’ята збірка лірики Марини Брацило

Друк

Дев’ята збірка лірики Марини Брацило, української поетеси та пісняра, включає поезії різних періодів творчості, найбільш відомі широкому читацькому загалу. Лірична героїня «Зоряної криці» уособлює саму Україну, яка століттями мужньо торує свій шлях до вільного самовиявлення. Поетична збірка демонструє невід’ємність людської сутності від земного єства з його невтомним прагненням до тверді Небесної... Поетеса піднімає такі сакраментальні поняття, як «земне коло» » нашого існування у Всесвіті, «поєднання» поколінь «Вічністю», відголос «дзвонів свідомості» в душах сучасників, вплив на особистість «урбанізованої доби», неминучість «спокути» за помилки історії… А ще вона майстерно увічнює «узбережжя таїни» кохання та безсмертя рідного СЛОВА…

Прочитання поезій, зібраних під дахом «Зоряної криці» дарує відчуття, що Маринчине поетичне слово долає час і простір, завдяки чому сива давнина слугує уроком історії, чи прикладом для наслідування.

Презентація «Зоряної криці» є заключним заходом Всеукраїнського конкурсу молодої української поезії та авторської пісні імені Марини Брацило «Хортицькі дзвони» -2019.

Видання здійснене коштом міського бюджету за підтримки Запорізької міської ради на виконання Програми розвитку і функціонування української мови в м.Запоріжжя на 2016-2020 роки.

Сподіваємося, завдяки «Зоряній криці» Маринчин поетичний голос зазвучить ще потужніше!

Повернутись нагору